Články

Špatné zkušenosti s nev-dama.cz

Loni touto dobou jsme se vydali do Alp na lyžovačku. Byla to jedna z našich nejdražších dovolených a tak jsme se těšili, že si parádně odpočineme v nadstandardu. Nejsem žádná zhýčkaná padavka. Jsem zvykla spát ve stanu, v krmelci nebo na pryčnách. Ale tak rozbitá, jak v ubytování zařízeném nev-damou jsem se ještě neprobudila. A to měla nev-dama zařídit jen ubytování a skipas! Jedna ložnice větší skříň bez oken (naprosto nespoňovala České normy pro obyvatelný pokoj) druhá ložnice nadstavba pod stropem v obýváku - pro děti nebo domácí mazlíčky možná fajn, ale dospělý se tam nenarovnal. Na menších postelích větší matrace, které celou noc sjížděly... Bez nadsázky jsem musela dospávat přes den, na dřevěné lavičce před hotelem :/ Jen jedna ložnice ze tří byla vyhovující..

  

  
Šlo o hotel Rododendron v San Pellergino (Italie). Wellness měl jinak tento hotel slušný velká finská sauna a malý bazen. Tak možná jiné pokoje na tom nebyly tak zle, jen nev-dama vybrala pro své klienty apartman určený pro ožíračky puberťáků...
Při reklamaci zájezdu nás nev-dama odkázala na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Tak nevím o co tady jde. Přeprodávají snad přes nev-damu cestovky své zájezdy, kterými by si jinak pokazili jméno?? Každopádně reklamaci nám neuznali, prý jde o standardní italské ubytování. Tak si dejte pozor na nev-dama.cz (nebo fisher?), pojedete-li s nimi do nějaké divočejší země než je Italie, je možné, že budete spát ve slamu, protože tam jde o standard :P

Jinak co se lyžařského ale i běžkařského vyžití v passo San Pellergino týče, tak to mohu jen doporučit! Perfekteně upravené široké svahy, rychlé lanovky bez front, prostě paráda. Běžkaři tu mají asi v 15km arealu bludiště stop, vedených lesem a po loukách. Moc pěkné.

Zavařování

Tipy proti plesnivění zavařenin

Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.

Číst dál: Zavařování

Co se zbytky?

Co s jetým rohlíkem?

- Obalit ve vajíčku. Vjíčko rozkvedlat v hlubokém talíři. Gumové a tvrdší rohlíky podelně rozříznout a pak ještě přepůlit pro lepší manipulaci. Odřezanou stranou namočit do vajíčka a pak hodit na pánvičku se sádlem/olejem/máslem a osmažit. Během smažení zkoušíme jestli už změkly. Jak jsou měkké sebereme a dáme další namočený rohlík. Podává se teplé.
+ zlikviduje se tím i větší množství rohlíku, které se sní na počkání
+ malá spotřeba vajec
- moc se toho sežere. Touto úpravou sníte klidně 5 rohlíku na posezení.

Kureci v troube

Kousky kuřete urovnáme do zapékací misky kůží navrch.

V jiné misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4).

Zapékací misku vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Maso vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut.

Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné.

Těstoviny důkladně scedíme a upravíme na nahřáté talíře. Navrch položíme kousky kuřete, přelijeme šťávou i podáváme.

RADA Při vaření nejčastěji používáme hladkou jemnou hořčici, plnotučnou nebo světlou dijonskou či tmavou bordeauxskou. Německá hořčice je sladkokyselá, bavorská nasládlá. Americká hořčice je jemná a sladká.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Podkategorie

Kam dál?